ÅÅÅÅH JAG BLIR SÅ LEDSEN!!!

Helt jävla fucking underbar film! 528/5, helt klart. Jag började (som vanligt) störtgrina för att den var så himla sorglig. För de som vill höra tänker jag nu berätta hela storyn (börjar, mitten, slut) för er. För de som inte vill höra slutet gör jag en markering där man borde sluta läsa. ÄLSKAR DENNA FILM!


Trailer

För 10 år sen var det en 11-årig flicka vid namn Ally som var ute sent med sin mamma. De skulle ta tunnelbanan hem, när det helt plötsligt kommer rånare för att råna mamman. Mamman blev sedan skjuten i bröstet och dog. Hennes pappa, som var polis, kom för att hämta upp henne, gråtandes i hans famn bärdes hon hem.

En desperat vuxen , Tyler (Robert Pattinson) man som har haft problem nästan hela livet, en pappa som inte bryr sig om något, en lillasyrra som blir mobbad, och en bror som tog livet av sig genom hängning. Tyler har flyttat hemifrån och bor i en sunkig lägenhet med rumskamraten Aidan (Tate Ellington). De super och röker och "raggar tjejer". Men Tyler blir inte direkt lyckligare.
En kväll blir de fulla, och Tyler försöker stoppa en gängbråk på gatan. Han blir nerslagen och Aidan försöker hjälpa honom. Polisen kommer för att stoppa och de 4 killarna som bråkade blir arresterade. Men Tyler försöker lägga sig i och försöker berätta för en av poliserna, Neil (Chris Cooper) att 2 av killarna bara gick oskyldigt över gatan när de andra började mucka gräl (
:P bra ordval av mig). Tyler tar tag i polisens axel när polisen försöker gå iväg och T blir nerslagen igen. Men hans rika kontorspappa Charles (Pierce Brosnan) köper ut honom ur fängelset.

Senare upptäcker Aidan att Neil som slog ner Tyler har en dotter, Ally (Emilie de Ravin). Aidan kommer då på att Tyler kan flirta med Ally, bli ihop med henne (ha du vet vad och så) och sen dumpa henne för att hämnas på polisen. Tyler vill inte göra detta men blir till slut tvingad av Aiden. Tyler säger hej till Ally och bjuder ut henne på middag. Så småningom blir de kära på riktigt, men allting krånglar sig och både Tyler och Ally har hemligheter.
(Om du inte vill höra hela storyn, utan bara vad filmen handlar om, bör du sluta läsa här)

När Ally råkar bli full hemma hos Tyler och Aidan och somnar hemma hos de, blir Neil jätteorolig. När hon kommer hem dagen efter blir det bråk och pappan får till slut en reflex och klappar till henne. Då sticker hon och flyttar hem till Tyler. Tyler börjar må bättre och de börjar erkänna saker för varandra.

Samtidigt som Tylers lillasyster Caroline (Ruby Jerins) blir mobbad i skolan, blir hon även utvald till en konstnärskola. För att visa vad hon kan ska hon ha en utställning. Tylers mamma Diane (Lena Olin) blir rädd att Charles inte kommer att komma. Men Tyler lovar att fixa det. Han bjuder ut sin far Charles på middag innan utställningen "för att få visa upp sin nya tjej Ally". Men efteråt säger Charles att han måste tillbaka till kontoret. Tyler blir jättearg och går sin väg på direkten. På utställningen kommer såklart inte pappan och Caroline blir jätteledsen och allt hon vill då är att åka hem. Tyler blir bara surare på Charles och river ut teckingen som Caroline gjorde åt honom. Han cyklar dit och bara rusar in på Charles möte och börjar skrika och anklaga honom. När Charles sedan säger att det här mötet är jätteviktigt blir Tyler bara surare. Han skriker ut en mening som lyder såhär (ungefär): "Du kommer få alla dina barn att vilja hänga sig själva!" Charles blir sur och börjar även skrika på sin son. Det uppstår nästan ett bråk, men alla som är med på mötet stoppar det, och Tyler släpas ut därifrån.

Ally, Tyler och Aidan har rest bort ett kort tag och när de kommer hem vill Aidan visa Ally att han har legat med en eskimå. De två sticker iväg till biblioteket medan Tyler går hem själv. När Tyler kommer hem upptäcker han att Neil sitter på hans säng. Det uppstår bråk om vad Tyler har gjort mot Ally. Till slut erkänner Tyler att han först bara gjorde det för ett vad. Neil blir piss-sur och attackerar Tyler och nästan stryper honom tills döds. När sedan Ally kommer hem berättar Tyler att han kände hennes pappa och att såret över hans öga var från hennes pappa. Han berättar att han blev arresterad av Neil p.g.a gängbråket och Ally blir jätteledsen och lämnar honom för att åter bo hos sin pappa.

Samtidigt har en tjej i Carolines klass en födelsedags-kalas. Caroline blir mobbad där och de klipper av en bit av hennes hår. Nästa skoldag följer Tyler med Caroline till skolan för att se till att allt är bra. Då har Caroline klippt en kort frisyr, p.g.a att halva håret var borta. Det första de andra tjejerna påpekar i klassrummet är henne nya "fula" frisyr och skrattar åt henne. Tyler blir sur för hur de behandlar hans syster, och han springer och rycker till i tjejen som börjades bänk. Han fortsätter att dra i det så att tjejen nästan ramlar. Sen tar han brandskummet och kastar det igenom förnstret på klassrumsdörren. Han hamnar i fängelse igen, och Charles köper ut honom.

Aidan övertalar Ally att komma tillbaka och Tyler och Ally blir ihop igen. Charles har börjat förstå saker och ting, och Tyler och han ska mötas upp för att prata på hans kontor. Men Charles säger till Tyler att hon kommer bli sen för att han skjutsar Caroline till skolan. Under tiden väntar Tyler på Charles kontor. Han kollar på Charles dator och ser ett bildspel från familjen när de var mindre. Han ser honom leka med sin avlidne bror Michael. Han går till fönstret och kollar ut. Och då tar han beslutet.

Man ser Diane gå ut från sitt hus och följa efter en flock människor som är på väg mot Charles höghus-kontor. Man får se poliser stå nedanför och en flock med människor. Ally och Aidan som springer upp på takterrasen av kontoret, och Ally håller händerna för munnen som ett "nej det kan inte vara sant!" Sedan får man se Caroline komma gråtandes ut från skolan.
Sen en blick in i framtiden. Ally krama sin pappa, gråtandes. Aidan sitta på samma lektion som Tyler gått på, gråtandes. Sen får man se Caroline lämna blommor på en gravsten. På gravstenen står det Tyler Hawkins. Sen ser man familjen stå och gråta framför gravstenen. Det sista man ser är Ally på en tunnelbane-station, samma som hon senaste gången var på när hon var 11. Hon vågar äntligen åka tunnelbana igen.


Oj xD Upptäckte att det blev ganska långt... Men för den som orkar läsa hela storyn, så varsegoda! JAG BÖRJADE FAN STÖRTGRIIIIIINA PÅ SLUTET! HAN ÄR FÖÖÖR HEEET OCH OSKYLDIG!!! I alla fall, sevärd film, absolut ett måste! Berör ditt hjärta stort, och får dig att se problemet många har...



xoxo


Kommentarer
Postat av: ☆Bianca-chan☆

Yo~ ^^

Söt blogg! ^3^

Allt bra idag? ^^

2010-10-21 @ 17:53:02
URL: http://biancaselin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0